Rosen-terapia & doulaus

Minä olen Anna Krogerus.

Olen kirjailija, Rosen-terapeutti ja -kouluttaja, doula sekä äiti neljälle. Ensimmäiseen ammattiini opiskelin Teatterikorkeakoulussa dramaturgian koulutusohjelmassa (TeM 2002). Olenkin kirjoittanut tekstejä pääasiassa teatterille. Näytelmien lisäksi olen tehnyt sanoituksia sekä lastenkirjoja. Lapset ja nuoret ovat yleisönä erityisen lähellä sydäntäni.

Äidiksi tulon myötä…

…havahduin siihen, etten pitkästä psykoterapiasta huolimatta ollut vapautunut omaan kehooni liittyvästä häpeätaakasta. En halunnut laittaa sitä eteenpäin lasteni kannettavaksi, vaan lähdin etsimään apua ja löysin Rosen-terapian pariin.

Rakkaus lajiin roihahti heti ensimmäisestä kokemuksesta Rosen-terapeutin pöydällä, opiskelin terapeutiksi ja Rosen-peruskurssiopettajaksi. Polku Rosenin opettamisen opinnoissa jatkuu…

Mitä paremmin aloin viihtyä omissa nahoissani, sitä tietoisemmaksi tulin myös synnyttäjänä. Kuopukseni synnytin vuonna 2015 lääkkeettömästi veteen doulan tukemana. Kokemus oli niin tärkeä, että aloin haaveilla doulan työstä ja tuen antamisesta muille synnyttäjille. Opiskelen tällä hetkellä ammattidoulaksi Doula-Akatemiassa. Äitiys on supervoimani.

Palvelutarjontaani kuuluvat:

Rosen-menetelmä on kokonaisvaltainen hoito, jossa työskennellään lihasjännitysten kanssa käyttäen lempeän kosketuksen lisäksi myös puhetta. Olemme rakentaneet krooniset jännitystilat alun perin välttämättömäksi suojaksemme. Niitten avulla suljimme pois kokemukset ja tunteet, joitten kanssa jäimme liian yksin. Jännitysten jatkuva ylläpitäminen vie kuitenkin voimiamme ja kaventaa mahdollisuuksiamme. Niistä muodostuu kuin muuri, joka estää meitä olemasta yhteydessä aitoon itseemme ja toisiin ympärillämme. Luotan Rosen-työssäni lujasti siihen, että jokaisen asiakkaani sisällä asuu hänen voimallisin parantajansa ja viisain neuvonantajansa. Rosen-terapiasta löysin juuri sellaisen tuen, minkä olen omaksi itsekseni kasvamiseen tarvinnut. Olen täällä laittamassa hyvää kiertoon.
Rosen-menetelmä on tarkoitettu aikuisille ihmisille, jotka pystyvät käsittelemään omia tunteitaan.

Rosen-menetelmä ei ole ensisijaisesti rentoutushoito, vaikka rentoutuminen ja luottamus on tärkeä osa hoitoa. Olemme Rosen-pöydällä aina kohtaamassa itsestämme jotakin, mitä emme vielä tiedä tai tunnista. Se vaatii rohkeutta. Terapeutin läsnä oleva kosketus antaa meille turvaa tehdä matkaa tuntemattomille alueille itsessämme. Kosketus on ensimmäinen asia, jonka kanssa olemme vuorovaikutuksessa, kun tulemme maailmaan. Kosketuksen voima tavoittaa koko olemuksemme. Se on tie sanojen ja tarinoiden tuolle puolen.

Rosen-hoito kestää noin tunnin ja tapahtuu hierontapöydällä. Rosen-hoito 80 €.

Rosenista on apua mikäli:

  • Sinulla on jännityksiä ja kipuja kehossa.
  • Tunnistat ongelmasi ja olet tehnyt psyykkistä työtä, mutta et löydä keinoja tai voimavaroja muutokseen.
  • Omien tunteiden tunnistaminen on sinulle vaikeaa.
  • Tunnet kehovihaa tai häpeää omasta olemuksestasi tai kehosi on sinulle vieras ja hahmoton.
  • Haluat lisätä itsetuntemustasi ja vapautua menneisyyden taakoista.
  • Haluat oppia suhtautumaan itseesi (ja toisiin) hyväksyvämmin ja myötätuntoisemmin.
  • Haluat hengittää vapaammin, löytää luovuutesi ja rohkeutta elää oman näköistä elämää.

Doulana olen vielä alkutaipaleella. Minulla on kokemus neljästä erilaisesta omasta synnytyksestä, olen tehnyt doulauksia ystäville sekä doulannut maailmaan kissa- ja koirapoikueita kotosalla. Tällä hetkellä etsin harjoitusasiakkaita Porvoon alueelta edullisin hinnoin!

Rosen-terapeuttina olen jo läsnä olevan kosketuksen ja syväkuuntelun ammattilainen ja näenkin doulan tärkeimpänä tehtävänä asiakkaan tarpeiden kuulemisen ja niihin vastaamisen. En tuputa sinulle omaa ideaalisynnytystäni vaan lähden rinnallesi kulkemaan ja kuulostelemaan, miten sinä haluaisit synnyttää ja miten parhaiten voisin siinä sinua tukea. Mikäli suunnittelet raskautta tai odotat ja haluaisit lämpimän, herkän ja huumorintajuisen doulan tueksesi raskauteen, synnytykseen ja lapsivuodeajalle, ota rohkeasti yhteyttä!

Lapsivuodeajan jälkeen pysyn niin halutessasi Rosen-terapeuttina rinnallasi ja tuen vanhemmuuden herättämissä kasvuprosesseissa. Lapset nostavat tullessaan esiin kaiken meistä itsestämme ja myös sukupovista, jotka kasvattivat meidät. Se on mahdollisuus, joka kannattaa ottaa vastaan.
Näen doulan tehtävän ennen muuta henkisenä. Doula on läsnä ja tukee ihmistä elämän suurissa siirtymätilanteissa, syntymän ja kuoleman äärellä. Synnytys on aina uudelleen syntymän hetki myös vanhemmaksi tulevalle, sukupuolesta riippumatta. Doulan tuki on kallisarvoista niissä hetkissä, kun valmistaudumme kohtaamaan elämän tapahtumia, jotka ovat meitä suurempia eivätkä voi koskaan olla täysin hallinnassamme.

Sinä olet lahja tälle maailmalle. Uskalla tulla siksi, joka jo olet.

Yhteystiedot

Anna Krogerus
puhelin: 040 838 2933, tekstiviestillä
sähköposti: anna.krogerus@gmail.com

Jos haluat puhua kanssani puhelimessa ennen käyntiä, sovitaan soittoaika.

Scroll to Top