Fysiolla

Minä olen Leena Halmesaari.

Peruskoulutukseltani olen fysioterapeutti. Työuraa minulla on takana pian 40 vuotta. Koska olen luonteeltani utelias ja haluan oppia uutta joka päivä, olen ehtinyt kouluttautua ja päivittää osaamistani laajasti fysioterapian eri osa-alueilla.

Sydäntäni lähellä ovat erityisesti

…kroonisiin kipuihin, purentaan, äänentuottoon sekä hengitysvaikeuksiin liittyvät keholliset ongelmat. Ennen omaa yritystäni olen ollut töissä kuntoutumiskeskuksissa (mm. Hengitysliitto), yksityisissä lääkärikeskuksissa sekä erikoissairaanhoidossa. Olen toiminut myös vaikeavammaisten lääkinnällisen kuntoutuksen parissa.

Työskentelin HUS:n erikoissairaanhoidossa hengitys-, neurologian ja kirurgian poliklinikoilla sekä kirurgian osastolla. Vastasin kipuasiakkaiden ja syöpäleikattujen polikliinisesta fysioterapiasta HUS Porvoon sairaanhoitopiirin alueella.

Tervetuloa vastaanotolleni ja valitaan yhdessä sopiva hoito tai hoitoyhdistelmä sinulle! Mikäli toivot, että ongelmaasi tarkastellaan kokonaisvaltaisesti, olen oikea henkilö toimimaan kehosi hyvinvoinnin tukena!

Palvelutarjontaani kuuluvat:

Hengitä helpommin! Hengitysterapia on sinulle toimiva terapiamuoto, jos koet hengittäväsi pinnallisesti tai sinulla on esimerkiksi astma, keuhkoahtaumatauti, CF (kystinen fibroosi), ALS, parkinsonin tauti tai muu lihaksia heikentävä sairaus, jolloin hengityksesi toiminta ja rintakehän liikkuvuus ovat alentuneet.

Tapaamiskerroilla selvitämme hengityksesi toimintaa mm. PEF-mittauksella, rintakehäsi liikkuvuutta mittaamalla ja erilaisilla hengitysharjoituksilla.

Purentalihasten kipu ja naksuminen ovat tavallisia suun alueen vaivoja. Usein ne liittyvät päänsärkyyn ja niska-alueen ongelmiin. Oireita hoidetaan fysioterapiassa manuaalisilla tekniikoilla sekä kotiharjoitteilla ja niiden ohjaamisella.

Apua äänentuottoon ja purentaongelmiin! Voice Massagessa keskityn äänentuottoon osallistuvien ja siihen läheisesti liittyvien lihasryhmien jännitystilojen poistamiseen. Hieronnan lisäksi ohjaan soveltuvat hengitysharjoitteet.

Kun oireita ovat mm. hengenahdistus, hengityksen riittämättömyys, äänenkäheys, äänenmenetys, tahaton rykiminen, äänen riittämättömyys, palan tunne kurkussa, yöpurenta, kasvon alueen kivut, pää- ja hartiakivut, epämääräiset rintakehän kiputuntemukset, ”sanoihin sotkeutuminen” ja puheentakeltelu, saat apua Voice Massagesta.

Nestekierto kuntoon! Lymfaterapia on terapiaa, jonka avulla voidaan elvyttää imusuonten toimintaa, vähentää turvotusta ja lievittää kipua. Lymfaterapian avulla voidaan hoitaa muun muassa syöpäleikkausten yhteydessä tehtävästä sädetyksestä tai imusolmukkeiden poistosta johtuvaa nesteen kertymistä, laskimoperäistä sekä leikkausten, vammojen tai infektioiden aiheuttamaa turvotusta.

Lymfaterapialla voidaan myös hoitaa reumasairauksien aiheuttamaa tulehdusta ja kipua sekä edistää säärihaavojen paranemista. Teen lymfaterapiaa mieluimmin manuaalisesti, mutta mahdollisuus on myös laitelymfaterapiaan. Kompressio- ja liikehoito ovat oleellinen osa turvotuksen hoitoa.

Apua kipuihin sekä liikkumisen ja tekemisen ongelmiin! Jos sinulla on niskan, selän, käsien tai jalkojen kiputiloja, säteilyoireita ja päänsärkyä tai tarvitset rasitusvammojen ja leikkausten jälkeistä kuntoutusta, ota yhteyttä!

Toimintani perustuu ongelmasi aiheuttajien tunnistamiseen haastattelun ja alkututkimuksen avulla. Laadimme yhdessä tavoitteesi sekä hoitosuunnitelman, jonka avulla kuntoutumisesi etenemistä voidaan seurata. Keinoina ovat ohjaus ja neuvonta, tarpeen mukaan erilaiset lihas- ja lihaskalvokäsittelyt, nivelmobilisointi, kinesioteippaus, akupunktio sekä mm. TNS-sähköhoito tai huippukylmähoito Cryo.

HUOM. Myös suoravastaanottopalvelu eli voit tulla ” ensiapuun” fysioterapiaan.

Apua arkeen! Jos kuntosi on syystä tai toisesta alentunut ja liikkuminen kotona tai kodin ulkopuolelle on hankalaa, tulen halutessasi kotiin ja teemme yhdessä suunnitelman kuntosi ja toimintakykysi kohentamiseksi. Tavoitteena on turvallisempi ja toimintakykyisempi arki.

Mikäli toimintaasi rajoittavat ja vaikeuttavat erilaiset nivelten kiputilat, sairaudet tai liikkuminen tuntuu turvattomalta jostain muusta syystä, opastan tarpeellisen apuvälineen hankinnassa ja sen käyttämisessä.

Yhteystiedot

Leena Halmesaari
Puhelin: 041 319 0301
Sähköposti: leena.halmesaari@fysiolla.fi

Voit varata ajan joko puhelimitse, sähköpostilla tai suoraan sähköisen ajanvarauksen kautta. Sähköinen ajanvaraus >

Scroll to Top