Shakta Joogakoulu

Minä olen Suvi Hanste Shakta Joogakoulusta.

Olen kokenut shaktajoogan opettaja ja pyöritän Porvoon Shakta Joogakoulua Linnunlaulussa. Olen opiskellut traditionaalista, kaula-perinteen mukaista shaktajoogaa, ayurvedista paineluhierontaa sekä laajasti myös joogan filosofiaa. Joogan myötä olen kokenut konkreettisesti miten kehon ja mielen kokonaisuus todella pystyy korjaamaan ja huoltamaan itseään.

Tarjoamme joogatuntien lisäksi kursseja, työhyvintointipäiviä, luentoja ja työpajoja sekä ayurvedista paineluhierontaa.

Positiiviset vaikutukset kehoon, mieleen ja koko elämään yllättivät!

Myös se yllätti, kuinka shaktajoogassa todella saa olla kokonainen, oma itsensä: ulkoisia mittareita tai suorittamista ei tunneta, eikä ole mitään muottia, millainen on shaktajoogi. Luottamus siihen, että oma keho ja mieli kyllä tietävät, mikä on hyväksi itselle, on keskeisessä osassa asanaharjoitusta.

Aloittaessani en osannut odottaa, että juuri jooga on se tekijä, joka tuo yhteen elämäni eri osa-alueet kokonaisuudeksi – erillään olleet palaset ovat löytäneet paikkansa kuin itsestään. Aiempi päivätyö kustannustoimittajana, erilaiset harrastukset ja kiinnostuksen kohteet lomittuvat nyt arjessa keskenään, ja erityistä intoa minulle antaakin monipuolisten, eri osa-alueita yhdistelevien kokonaisuuksien luominen olipa kyse tapahtumasta, kurssista tai vaikkapa lehtiartikkelista.

Jooga on opettanut luonnollista ja rentoa, eheää tapaa olla omana itsenään.

Traditionaalinen jooga ei kuitenkaan ole mikään ”kaikki-heti-mulle-nyt”-menetelmä, vaan hyvin hienovarainen prosessi, josta parhaimmillaan tulee koko elämän mittainen, kaunis matka.

Kun osaa rentoutua ja olla oma itsensä joogamatolla, sama olemisen tapa siirtyy myös joogasalin ulkopuolelle.

Olen oppinut kuuntelemaan itseäni, kuuntelemaan kehoani ja kuulemaan oman ääneni paremmin. Näin olen oppinut kunnioittamaan ja arvostamaan itseäni enemmän. Sen ymmärryksen kautta myös arvostus toisia ihmisiä kohtaan on kasvanut –jokaisella on oma polkunsa kuljettavana, ja niinpä myös joogassa on kuljettava oma tiensä. Jonkun toisen tietä ei voi astella.

Kaikki opiskeltu tieto muuttuu ymmärrykseksi siinä vaiheessa, kun se tulee osaksi itseä, ja vasta sitten sitä voi jakaa muille. Joogan ohjaaminen on yksi, tärkeä askel omalla joogapolullani.

Palvelutarjontaani kuuluvat:

Shaktajooga on autenttinen, lempeä joogamenetelmä joka hoitaa ihmistä kokonaisuutena ja se sopii kaikille. Suoritusvapaa joogamuoto ei valikoi harjoittajiaan notkeuden, iän tai painoindeksin mukaan. Shaktajoogassa harjoituksen hyödyt saa talteen ilman rehkimistä ja pakottamista.

Joogaharjoituksessa pääroolissa ovat rentoutus ja hengitys, joiden avulla elimistöä ohjataan tasapainoiseen ja harmoniseen tilaan. Joogatunneille voi liittyä mukaan helposti milloin vain ja osallistua kertamaksulla, sarja- tai kuukausikortilla aina silloin kun itsellesi sopii.

Shaktajooga on sinulle, jos haluat:

 • eroon stressistä
 • parantaa unenlaatua
 • lisää liikkuvuutta ja tervettä lihaskuntoa
 • tasapainottaa hermostosi toimintaa
 • apua väsymykseen
 • palautumista ja rentoutta arkeen
 • kehittää kehontuntemusta ja koordinaatiota
 • parantaa hengityselimistön toimintaa
 • irti suorittamisen oravanpyörästä
 • apua kipuihin ja jännitystiloihin
 • kehittää meditaation taitoa ja kykyä rauhoittua
 • palauttaa yhteyden todelliseen itseesi ja eheytyä
 • elämääsi syvyyttä ja merkitystä, kokonaisvaltaisen harjoitteen ja henkisen tieteen perinteen, joiden avulla löydät koko potentiaalisi ja voit elää täysipainoisesti omana itsenäsi.

Intialaiseen lääketieteeseen perustuva kokonaisvaltainen hoito tarjoaa rentoutusta ja hyvinvointia sekä keholle että mielelle. Keho käydään läpi kokonaisuutena hellästi jaloilla painamalla antaen lihaksille mahdollisuuden rentoutua. Näin vaikutetaan kehon omiin virtauksiin stimuloiden esim. lymfaattista järjestelmää ja verenkiertoa, ja näin aktivoimalla virtauksia tasapainotamme koko systeemiä. Hieronta mm. poistaa jännitteet, lievittää kipuja ja edesauttaa elimistön itseään korjaavia mekanismeja toimimaan optimaalisesti.

Tervetuloa suoritusvapaalle alueelle!

Yhteystiedot

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suvi Hanste
puhelin: 040 152 7531
sähköposti: porvoo@shakta.fi

Scroll to Top